Samas on positiivne, et ehkki suur hulk igapäevaselt meie kõrval elavaid inimesi näeb Eesti vabariigi ühte tugevamat julgeolekugarantiid hoopis mingis muus valguses, on küsitletute seas ikkagi rohkem neid, kes NATO-t ei karda.

Näiteks 38 protsenti küsitletuist arvab, et NATO on igand mingist muust ajast, mis peaks oma tegevuse lihtsalt lõpetama. Selle väitega ei nõustu 32% protsenti küsitletud Eesti muukeelseist.
27 protsenti küsitletud eesti muulastest usub lausa, et allianss on Balti riikide rahvastele ohtlik, selle väitega ei nõustu 50% küsitletutest.

NATO-t peab okupatsiooniväeks 32% Eestis küsitletud muukeelsest rahvast (44% seda ei usu) ja tervelt neljandik leiab, et NATO toetab terrorismi. 40% küsitletuist seda viimast väidet siiski tõe pähe ei võta.
Balti riikide võrdlusest nähtub, et kõige leebemalt suhtub muuleelne rahvas NATO-sse Leedus, kõige skeptilisemad ollakse alliansi suhtes Lätis.

Sama ajal peetakse NATO-t võimsaks liiduks, kes suudaks vajadusel Baltimaid kaitsta küll (Eestis küsitletud muukeelseist usub seda 40%, 39 protsenti jääb eriarvamusele)