"Kindlasti väärib omavalitsuste tulubaas tõsist arutelu ja Kallase ettepanekuid leiavad alati märkamist. Küll aga ei toeta Reformierakonna fraktsioon kinnisvaramaksu ideega edasi minekut," sõnas Aas Delfile.

"Kinnisvaramaks soosiks jõukaid omavalitsusi Tallinna kuldses ringis, mis saavad tegelikult ka ilma uue maksuta kenasti hakkama. Vaesemad omavalitsused Eesti äärealadel ei võidaks aga midagi, sest pole palju väärtuslikku vara, millelt maksu koguda. Regionaalpoliitiliselt seega kaheldav käik, sest käärid omavalitsuste toimetulekus suureneks. Kinnisvaramaks karistaks investeeringuid, selle kogumine on aga kulukas omavalitsusele ja tülikas maksjale," ütles Aas.

Aasa sõnul tuleks esmajärjekorras tegeleda maksusüsteemi lihtsuse ja konkurentsivõimega. "Praegune vasakvalitsus on selle totaalselt kraavi keeranud. Astmeline tulumaks, uued koormised ja kasvav maksukoormus on probleemid, mis vajavad Reformierakonna tähelepanu, mitte uued maksuliigid".

Lisaks teatas Aas sotsiaalmeedias, et "vana idee kinnisvaramaksust sai Reformierakonna fraktsioonis jätkuvalt jääkülma suhtumise osaliseks".