"Väljendame sügavat hämmingut Keskerakonna juhatuse 11. septembri otsuse üle heita erakonnast välja riigikogu liige Olga Ivanova ja veel 31 keskerakondlast. Põhjuseks ainult nende lojaalsus Keskerakonna asutajale ja kauaaegsele esimehele Edgar Savisaarele. Meid hämmastab ka silmakirjalikkus, kuna Edgar Savisaare otsus minna valimistel valimisliidus ei too kaasa tema enda erakonnast välja viskamist, küll aga rünnatakse inimesi Savisaare meeskonnas. Meeskonnas, mis seisab eranditult keskerakondlike väärtuste eest," seisab avalduses, millele kirjutasid Olga Ivanova enda kõrval alla Oudekki Loone, Heimar Lenk ning Marika Tuus-Laul.

"Kordame oma soovitust erakonna esimehele Jüri Ratasele ja fraktsiooni esimehele: ärme astume drastilisi samme ajal, kus kogu erakond on pühendunud kohalike volikogude valimiste kampaaniale," märgivad nad.
"Kui puudub vastastikune usaldus erakonna liikmete ja juhtkonna vahel, pole loota ka tulemusrikast koostööd parlamendis."

Viimane lause viitab ka tundlikule kohale Keskerakonna juhtladviku jaoks - valitsuse häälteenamus on riigikogus suht napp. Neljast saadikust ilmajäämine oleks pehmelt öeldes suur löök. Ebakindlast seisust sai lugeda ka tänases Eesti Päevalehes ilmunud artiklist.

"Kindlasti ei kasvata julm arvete klaarimine erakonna pealinna organisatsioonis populaarsust erakonna kohalike valiminimekirjade vastu," märgib nelik. "Teeme erakonna esimehele ja juhatuse liikmeile ettepaneku eilne valus otsus uuesti läbi vaadata, see tühistada ja tulla küsimuse juurde tagasi rahulikus õhkkonnas pärast kohalikke valimisi."