"Mingit tüli pole olnud. Minu hea abiline Andres-Marius Rosenblatt, kes on mind juba mitu kuud truult abistanud ja ka kohtus mu ratastooli lükanud, osutus lihtsalt palju nõrgemaks nooreks poliitikahuviliseks, kui ma aimata oleks osanud. Selgus, et talle ei sobinud meie ühises valimisliidus, kus on kokku 118 kandidaati, 12 positsioon kohe esinumbrite järel. Ta lootis kohta esikümnes. Ja kuna noorel mehel on õigus oma soove väljendada ehk veidi valjemalt, kasutas ta seda õigust ning otsustas valmisliidust lahkuda," vahendab ERR-i uudisteportaal Savisaare kirjeldust.

Savisaare sõnul oli valimisliidust lahkujaid seitse, kuigi Rosenblatt püüdis endaga kümneid inimesi kaasa kutsuda. Teiste seas lahkus liidust ka Savisaare pikaaegne toetaja Priit Kutser.

"Eks vaatame, kes saab mu ratastooli lükkaja koha nüüd endale. Enne valimisi seisab veel ees palju pikki kohtupäevi, kus ennast heast küljest näidata ja endale nime teha. Meie nimekirjas, Savisaare Valimisliidu ja Tegusa Tallinna ühendnimekirjas, on täna 108 inimest, mida on rohkem kui näiteks oravatel. Küllap sealt keegi ikka abikäe ulatab," kirjutas Savisaar, lisades, et on oma valimisliiduga õigel teel.

Reedel tuli avalikkuse ette, et Edgar Savisaare abiline Rosenblatt lahkub Savisaare valimisliidust ning lõpetab Savisaare abistamise.