Õppus algab NATO lahingugrupi kaitseväelaste kopteridessandi harjutusega maantee laiendusele, ründelennukid A-10 saabuvad Ämari lennubaasist ning pärast maandumisharjutuste sooritamist suunduvad sinna tagasi.

Õppusele on kogunenud ka palju huvilisi, kelle jaoks on eraldatud ohutu ala, kust nad vaatemängu näha saavad. Tänane õppus kestab õhtuni välja.

Maanteelõik on liiklusele suletud ajavahemikus kell 8 kuni 17.00. Operatiivsõidukitele ning kohalike elanike sõidukitele tagatakse võimalusel läbipääs. Ka ühistranspordile on tagatud läbipääs, kuigi võib esineda viivitusi. Ülejäänud sõidukitele korraldatakse ümbersõit.

Maapealsete sihtmärkide ründamiseks ning maaväe lähitoetuseks mõeldud ühemeheline ründelennuk A-10 Thunderbolt II on tuntud oma manööverdusvõime ning madalalt ja aeglaselt lendamise võime poolest. Samuti on lennuki pardarelvad väga täpsed.

Kuigi A-10 võeti Ameerika Ühendriikides kasutusele juba 1977. aastal, on ta tänu oma võimekusele ja uuendustele kasutusel tänaseni. USA lennuväes kutsutakse A-10 lennukit hellitavalt orikaks.