Valitsuse esimese 100 päeva olulisematest otsustest rääkisid koalitsioonierakondade juhid peaminister Jüri Ratas, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ning kaitseminister Margus Tsahkna.

Ministrid tõid välja kõik valitsuse olulisemad otsused alates tulumaksureformist ning lõpetades vanemahüvitise reformiga.

Valitsuse tegevuskavas olevast 88 ülesandest täideti 70. "See on 80 protsenti," märkis Ratas.

Koalitsioonierakondade juhid kiitsid valitsuse koostöötahet ning üksmeelt. "Koostöötahe on nii tugev, et me tahtnudki varem lahkuda kui täna varahommikul kell veerand neli. Selles valitsuses on naturaalne ja ehe tegemine," kiitis Tsahkna.

IRL-i esimees märkis, et konservatiivid on küll selles koalitsioonis sotsidest ja Keskerakonnast erineva maailmavaatega, kuid koostööd soosib see, et ollakse kindlates asjades kokku leppinud ning keegi pole oma sõna murdnud. "Meie arutelud on umbes selliseid nagu 90ndate keskpaigas."

Ossinovski sõnul on valitsuse koostöö väga sõbralik ning talle ootamatultki töine.

Ka peaminister märkis, et ta tunneb tänase valitsuse tugevat koostöötahet, mistõttu saab paljude raskete küsimuste osas otsuseid langetada. "Me suudame kolmekesi ühisosa leida ja oleme eemal 25 aasta tagustest väga tugevatest vastasseisudest," märkis ta.

Valitsuse 100 päeva plaani elluviimist kokkuvõttev pressikonverents toimus Stenbocki maja Riigivanemate saalis.

Millised olid valitsuse esimese 100 päeva olulisemad otsused, loe blogist!

Iga lugeja saab oma hinnangu valitsuse tööle anda siin.

Jüri Ratase juhitav valitsus astus ametisse 23. novembril 2016. aastal. Valitsusekoalitsiooni kuuluvad Keskerakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ning Isamaa ja Res Publica Liit.