Neljapäeval külastati Tornimäe tehast alunaut, samuti tutvuti Maasi maalinnaga. Reedel külastatakse Nasval asuvat laevatehast Baltic Workboats.

„Soome on meile väga lähedane sõber ja julgeolekualane partner, meie omavahelised arutelud on avatud ja konstruktiivsed. Me arutasime nii julgeolekuolukorra arenguid seoses NATO Varssavi tippkohtumisega kui ka omavahelisi praktilise koostöö võimalusi,“ rääkis Hanso.

„Kahe vennasriigi vaheline sõjaline koostöö on jõudmas kvalitatiivselt kõrgemale tasemele. Praeguses julgeolekusituatsioonis ei saa samasugust julgeolekukäsitlust jagavad naaberriigid endale lubada passiivsust koostöös.“

Eesti ja Soome kaitseväelased teenivad koos ühises rahuvalvepataljonis ÜRO missioonil UNIFIL Liibanonis ning see koostöö ka jätkub. Soome pakub Eesti kaitseväelastele koolitust jalaväe lahingumasinate CV90 alal, mida Eesti on hankinud ning mis Soomel on juba mõnda aega kasutusel olnud. Soome osaleb Tallinnas asuvas NATO küberkaitse koostöökeskuses ning Balti kaitsekolledžis Tartus.

Hannes Hanso kutsus Soomet osalema üksusega kaitseväe suurõppusel Kevadtorm, seni on õppusel osalenud Soome staabiohvitserid. Jussi Niinistö kutsus Eesti kaitseväelasi osalema Soome korraldatavatel õppustel.