Liiklusõnnetus juhtus kell 22.15 Rakvere vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru 172. kilomeetril, kus esialgsetel andmetel sõitis sõiduautot Audi A3 juhtinud 24-aastane naine Sõmeru suunas, kui sõitis otsa sõiduteel olnud mehele. Autojuhil ei õnnestunud jalakäijaga kokkupõrget vältida. Kokkupõrkes Audiga sai sõiduteel olnud 57-aastane mees raskeid vigastusi ning hukkus sündmuskohal.

Politsei selgitas, et autojuht oli kaine ning omas juhtimisõigust. Sõidukiiruse, jalakäija kainuse ja muud üksikasjad selgitab edasine uurimine.

„Kuigi selle liiklusõnnetuse kõik asjaolud on veel selgitamisel, siis peab meeles pidama seda, kui oluline on teha ennast sõiduteel nähtavaks. Paneme inimestele tugevalt südamele, et nad enda ohutuse tagamiseks sõiduteel liikumiseks teeks ennast võimalikult nähtavaks. Sõidukijuhid peavad aga pöörama kogu oma tähelepanu sõiduki juhtimisele ja võimalikele tekkivatele ohtudele teel,“ sõnas Ida prefektuuri operatiivjuht Joel Alla.

Uurimise käigus selgitatakse, kas autojuht pidas kinni kiiruspiirangust ning kas tal olnuks võimalik antud sõiduvõtete juures kokkupõrget jalakäijaga vältida. Samuti uuritakse, kas jalakäija tegi endast oleneva ohu vältimiseks ning kõik muud õnnetuse üksikasjad.