Tammemägi oli täna kella 11ks väga napi etteteatamisajaga kokku kutsunud kiire pressikonverentsi, tõenäoliselt selleks, et oma vallandamise kohta enda kommentaar välja saata enne linnavalitsuse pressikonverentsi, mis toimus kell 12.

Oma pressikonverentsil kritiseeris ta pikalt oma asetäitja Priit Kutserit, kes oli Tammemägi sõnul peasüüdlane linnaosavalitsuse halvas tööõhkkonnas ja keda linnaosavalitsuses kolleegidega viletsalt käitumise tõttu keegi ei toeta.

Tammemäe sõnu kinnitasid linnaosavalitsuse töötajad, kes peale pressikonverentsi näitasid ajakirjanikele hea meelega kätte kabineti, kus Kutser end varjas ja jäid ise tagaplaanile vaatama, mis juhtub. Erinevalt Tammemägist ei olnud Kutser sugugi kommenteerimise tujus ja teatas, et tema ei kommenteeri midagi ja palus ajakirjanikel kabinetist lahkuda. Kutseril oli mantel seljas ja ta rääkis kogu aeg telefonis kellegagi.

Kuna Kutser oli siiski üsna tuntud avaliku elu tegelane, ei pidanud Delfi siiski võimalikuks leppida sellega, et Kutser keeldub kommenteerimast tema vallandamise põhjuseid. Koos kolleegidega suunduti uuele katsele uudisele ka Kutseri kommentaar saada. Ust avades oli näha, et Kutser rääkis endiselt kellegagi, oli väga närviline ja asus seejärel kabinetti ilmunud ajakirjanikke jõuga uksest välja lükkama.

"Sina, Vahur Koorits, ma ei taha rääkida sinuga," ütles ta.

Vaata lähemalt videost!
Kutser keeras peale seda oma kabineti ukse seestpoolt lukku, et keegi teda tülitama ei pääseks. Hiljem oli ta nõus ukse vahelt mõned kiired kommentaarid andma. Ka siis jättis ta vastamata, kellega ta telefonis rääkis ja kas ta on täna rääkinud ka ametist tagandatud linnapea Edgar Savisaarega.

Tallinna linnavalitsus otsustas täna lahti lasta Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemäe. Samuti jätkab ilmselt mõnel muul ametikohal praegune Põhja-Tallinna linnaosavanema asetäitja Priit Kutser.

"Priit Kutseril oli soov jätkata sellel ametikohal, siin majas ta sellest saladust ei teinud," ütles Karin Tammemägi ja lisas, et Kutseril oli isegi juba teada, kes jääb mis ametikohale pärast seda, kui temast saab linnaosavanem.

"Isegi kui ta tahaks, siis selles majas jätkamine oleks tal väga keeruline. Siin majas töötab 63 inimest ja ma usun, et tema seljataga on null," arvas Tammemägi veel.

"Minu ja Priit Kutseri väärtushinnangud on väga erinevad. Kui selles majas on olnud negatiivset aurat, siis see liigub koos minu asetäitjaga," ütles Tammemägi, kelle sõnul kõik teised inimesed, kes majas töötavad, on väga toredad. Samuti oli tal kiidusõnu linnaosavanema ülesandeid tänasest ajutiselt täitva linnaosa haldussekretäri Anne Nurga kohta, kes on tema sõnul väga tugev jurist.