"Kreeklane, kelle juures Ateenas ööbisime, rääkis natuke ka rahanduskriisist ja uuris, kui kursis me oleme. Talle tundus see kõik pigem põnev olevat, aga ta on ka noorema põlvkonna esindaja. Ta tundus olevat äraootaval seisukohal ja nentis, et aeg, mil me saabusime, on tõeliselt murranguline.

Ateenas turistibussiga ringi sõites oli näha, et paljud pangad on suletud. Õigupoolest on enamik panku kinni, aga mõni oli siiski avatud ka, vähemalt uksed olid lahti. Pangaautomaatide juures mingeid järjekordi ei olnud, aga nüüd, mil oleme linnast kaugel eemal, oleme need järjekorrad ka ära näinud.

Turisti seisukohast on asjad siiski rahulikud. Kohalikud on sõbralikud ja abivalmid. Siestat peetakse nagu ikka. Pärast siestat koguneb külarahvas kohvikutesse telekate ette ja jälgib uudiseid – nii Tsíprase, Merkeli kui ka teiste tähtsate tegelaste sõnavõtte.

Välismaalased saavad sulas vabalt üle 60 euro välja võtta, piirang kehtib ainult kohalikele. Kreeklased eelistavad igal juhul arveldamist sularahas. Mõned on isegi teinud kaardimakse peale naljatledes märkuse, et "eelistaks sula, kuna erinevalt teist, ei saa meie seda pangast võtta."

Hinnad on mõnevõrra ootamatud – mõni asi on üllatavalt kallis ja mõni jällegi üllatavalt odav, aga ei oska öelda, kas see kuidagi ka kriisiga seotud on, sest olen siin esimest korda," räägib eestlane Kreekas.