Raske liiklusõnnetus juhtus kella 19.35 ajal Viljandimaal Pärsti raudteeülesõidul, kus Tallinnast Viljandi suunas liikunud reisirongile sõitis tõkkepuuta ja foorita raudteeülesõidul ette sõiduauto BMW, milles olnud juht 27-aastane Edward ja kaasreisijana sõidukis viibinud 35-aastane Helena hukkusid sündmuskohal.

Rongijuht andis küll peatumata ülesõidule ilmunud sõiduautole eelnevalt helisignaali ja pidurdas, kuid rongi polnud võimalik siiski nii kiiresti peatada.

Õnnetuse hetkel viibis reisirongis umbes 70-100 reisijat, inimesed evakueeriti rongist ja neist keegi õnnetuses vigastada ei saanud.

Sündmuse täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel tuletab liiklejatele meelde, et raudteeülesõit on ohtlik koht, mistõttu tuleb sellele lähenedes olla äärmiselt tähelepanelik. „Enne raudtee ületamist tuleb igal liiklejal piisavalt veenduda, et ületus on ohutu ning rongi ei ole lähenemas“, lisas Pähkel.

Elron teatas kell 21.20 oma kodulehel, et Tallinn-Viljandi rong seisab Pärsti ülesõidul, tehniline seisukord on selgitamisel. Reisijad saanud Viljandisse.

Viimane suurem rongiõnnetus toimus tänavu aprillis, kui Harjumaal Raasiku raudteeülesõidul sõitis veok küljelt sisse reisirongile ning raskes õnnetuses hukkus kaks ja sai vigastada 12 inimest.