Kooseluseadust Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna koalitsioonilepingus pole, aga samas asuti sellega tööle täpselt siis, kui koalitsioon oli käed löönud.

Töögruppi kuuluv reformierakondlane Imre Sooäär kommenteeris, et see on kõigi erakondade ülene saadikute algatus, mitte koalitsioonilepingust tulenev ega ühegi erakonna soolo.

Eelnõu lõplik tekst veel valmis pole, kuna riigikogu liikmete algatatud protsess alles käib ja lõplikku konsensust teksti opsas pole veel saavutatud. Järgmisel nädalal kohtub töögrupp taas, et eelnõu punktid läbi arutada. Sooäär lootis, et eelnõu saab valmis lähinädalatel.

Kooseluseaduse samasoolisi inimesi puudutav osa sai juba teravat kriitikat IRLi liige Priit Sibulalt. "Nüüd siis sai selgeks, mis otsuseid IRL pidurdas. Koalitsioonileping saab allkirjad homme hommikul, aga juba täna liikus riigikogus homse kuupäevaga Kooseluseaduse eelnõu, millele Imre Sooäär toetajaid otsis. Näikse, et sellega on nii väga kiire, et see antakse riigikogu menetlusse veel enne, kui allkirjad koalitsioonilepingus kuivada jõuavad. Lisaks kooselule reguleerib eelnõu ka lapsendamisega seonduvat. Nõnda alustab uus koalitsioon ühiskonna ümberkorraldamist ja perekonna lõhkumist," kirjutas Sibul kolmapäeval Facebookis.