"Meelis Pai ei lahkunud, ta saadeti minema, see on oluline täpsustus," ütles Komissarov Delfile.

"See jura, mis varsti pool aastat kestnud on, kahjustab nii Nukuteatri ja ka Eesti teatri mainet tervikuna sedavõrd, et tuli teha kõik, et seda kiiremas korras lõpetada," lisas uus nõukogu juht.

Nukuteatri eelmise juhatuse esimene Jaan Puusaagi väitele, et kultuuriministeerium manipuleerib numbritega, vastas Komissarov, et manipuleerijaks on teater ise.

"Kui lugeda auditit, siis on seal selgelt kõik välja toodud. Kolm aastat pole makstud ühtegi senti autoritasu, samas toimub aastas 500-600 etendust. Mulle on jäänud mulje, et Eesti ärimehed võtavad ühest kohast võlgu, et teises kohas võlgasid maksta ja tegutsetakse nii lipp-lipi ja lapp-lapi. Lõpuks pole kellelgi selget pilti," sõnas Komissarov.

Komisaarovi sõnul on tema esimene ülesanne leida teatrile uus direktor ja kunstiline juht. Uue teatrijuhi nime lubab Komissarov kahe kuni kolme nädala pärast, samuti selle inimese nime, kes asub eile vabatahtlikult loobumisest teatanud Härmo Värgi asemele teatri nõukogusse.

Nukuteatri nõukogu kinnitas täna pärastlõunal uueks nõukogu esimeheks Kalju Komissarovi, kelle poolt hääletas kolm neljast nõukogu koosolekul kohal olnud liikmest - kõik peale Komissarovi enda ja ennast täna SA Nuku nõukogust taandanud Härmo Värgi.

SA Nuku eelmise esimehe Jaan Puusaagi vabastas kultuuriminister Rein Lang ametist kolmapäeva hommikupoolikul, sest viimane ei saanud ministri nõutud ajal kultuuriministeeriumi nukuteatri ja muusikali "Shrek" eelarve ning litsentsilepingust ja autoriõigustest tulenevate kohustuste järgimise kohta aru andma tulla.