Mehi süüdistatakse Leedu riigi vastaste kuritegude toimepanekus ajavahemikul 1991. aasta 11. jaanuarist kuni 25. augustini. Sõjakuriteod ja inimsusevastased kuriteod ei aegu, vahendab BNS.

Ent mehed, keda kahtlustatakse vähemalt viieteistkümnes Leedu riigi, selle asutuste, kodanike ja ühiskonnakorra vastu sooritatud kuriteos, on endiselt Leedu õiguskaitse jaoks kättesaamatud.

Leedu on pöördunud Venemaa poole Makutõnovitši ja Razvodovi väljaandmispalvega, kuid Vene pool on oma kodanike väljaandmisest keeldunud.

Peaprokuratuuri teates kinnitatakse, et Vilniuse ringkonnaprokuratuur pöördus märtsis Venemaa õiguskaitseorganite poole õigusabipalvega, milles paluti abi kahtlusaluste elukoha kindlakstegemisel. Samuti paluti neile edastada Vilniuse esimese ringkonnakohtu määrus, milles sisaldub ettepanek saabuda Leedusse tunnistuste andmiseks ning protsessil osalemiseks.

1991. aasta 13. jaanuari ööl hukkus nõukogude armee üksuste tormijooksu katsel teletornile ning ringhäälinguhoonele Vilniuses 14 inimest, sajad said vigastada. Nõukogude sõjaväelased ei julgenud rünnata ülemnõukogu ehk niinimetatud taastavat seimi, mis 1990. aasta 11. märtsil kuulutas välja Leedu taasiseseisvumise.