Tüdrukute isa, vend ja ema peavad veetma vangistuses vähemalt 25 aastat. Prokuratuuri teatel vihastas isa Mohammad Shafiat see, et tüdrukud tahtsid omale tema keelust hoolimata poiss-sõpru ja kandsid paljastavaid riideid, vahendab BBC News.

Prokuratuur toetus suuresti salajastele lindistustele, mis paljastasid Shafia raevu ulatuse ja selle, et ta nimetas oma surnud tütreid hooradeks.

Pärast kohtuotsuse ette lugemist ütles Shafia tõlgi abil: „Me ei ole kurjategijad, me ei ole mõrvarid, me ei pannud toime mõrva ja see on ebaõiglane.“

Õdede Zainab (19), Sahar (17) ja Geeti (13) Shafia surnukehad leiti koos nende isa esimese naise Rona Amir Mohammadi omaga 2009. aasta juunis Rideau' kanalist.

Nad olid käinud Niagara koske vaatamas ja olid naasmas koju Montréali ning jäid ööbima Kingstoni lähedale.

Prokuratuuri väitel uputasid Mohammad, Tooba ja Hamed oma neli ohvrit, panid surnukehad autosse ja lükkasid selle kanalisse.

Tüdrukuid oli ähvardatud mitu korda tappa, osalt seetõttu, et kahel vanemal neist oli isa tahte vastaselt poiss-sõber. Otsus tüdrukud tappa võeti väidetavalt vastu pärast seda, kui 19-aastane Zainab läks oma meessoost sugulaste eest varjupaika.

Kaitse väitis, et auto sõitis kanalisse, sest Zainabil oli lubatud rooli istuda.

52-aastase isa esimene naine tahtis lahutust ja toetas tüdrukute soovi elada läänelike normide järgi.

10-liikmeline perekond lahkus Afganistanist 1992. aastal ja Kanadasse saabusid nad 2007. aastal. Varem elasid nad Austraalias, Pakistanis ja Dubais.