Riigikogu märtsis valitud koosseis hakkas taas saama kuluhüvitist varasema 10 protsendi asemel kuni 30 protsendi ulatuses lihtliikme palgast. Riigikogu esimees Ene Ergma ei näe vajadust hüvitist uuesti kärpida.

Nestor ütles, et sedasorti küsimusi on tava kohaselt alati otsustanud riigikogu juhatus. Ning juhatuse pädevuses oleks olnud ka fraktsioonide kokku kutsumine teema põhjalikumaks lahkamiseks.

Nestor ütles, et sotsid oleks eelistanud teema üle pikemat arutelu. "Me oleks eelistanud jah, et riigikogu juhatus kutsub fraktsioonid kokku ja seda teemat arendab, aga kui nad on leidnud, et seda ei tehta, siis ei tehta," sõnas Nestor.

"Jääb siis loota, et inimesed käituvad mõistlikult ja ei paku nende asjadega üle ja ei tee rumalusi," lisas ta. Nestor selgitas, et seadus keelab riigikogu raamatupidamisel valesid arveid kinni maksmast. Nii et näiteks puhkusereisile kuluhüvituse eest minna ei saa.

Nestori sõnul tema oma 30-protsendilist hüvitist terves ulatuses ära kulutada ei suuda ja loodab, et ka keegi teine riigikogu liikmetest ei hakka selle nimel iga hinna eest pingutama.