Saksa uudisteagentuur DPA andmetel pidasid Liibanoni julgeolekujõud täna kinni kaks isikut, kellelt saadud informatsioon viis eestlaste võimalike röövijate jälile. Kaks inimest ütlesid võimuorganitele röövijate osas kolme liibanonlase ja kahe süürlase nimed.

Täna kell 15 teatas Now Lebanon, et inimröövijate grupp koosneb kolmest liibanonlasest ja kahest süürlasest. Future Newsi andmetel on jõugu juhiks Darweesh Khanjr ning sama jõuku seostatakse ka pühapäevase kirikuplahvatusega.

Liibanoni uudisteportaal Now Lebanon kirjutas AFPd vahendades, et anonüümseks jääda soovinud julgeolekuametnik on kinnitanud, et Eesti ratturid röövinud isikud on kindlaks tehtud ja nende arreteerimiseks toimub reid.

„Me teame, kes on inimröövi taga, aga me ei saa nende isikuid avalikustada,“ ütles ametnik ja lisas, et röövijate hulgas on nii liibanonlasi kui teisest rahvusest inimesi.

AFP reporteri kinnitusel toimub reid Majdal Anjari küla lähistel ning selle käigus sai üks politseinik peale südaööd viga.

Meediaga rääkinud anonüümne ametnik ütles, et viimastel päevadel on ratturite röövimisega seoses kinni peetud kolm inimest ja vahistatud isikud viisidki politsei röövijate jälile, samas avaldas ta arvamust, et pantvangid on elus.

Kell 12.01 teatas portaal Naharnet, et eestlaste röövijate nimed on teada ja julgeolekujõud viivad Bekaa orus läbi laiaulatuslikke reide. Reidi käigus tulevahetuses vigastatud julgeolekuametnik viidi kohalike uudiste teatel haiglasse.

Lisaks kinnitasid julgeolekujõud, et ratturite röövimiseks kasutatud auto ja väikebuss olid jälgimise all juba inimröövi avastamisest alates ning et nüüd on sõidukid ka leitud.