"Keskerakondlased on registreerinud piketi Tallinna TV toetuseks volikogu maja ees volikogu istungi eel täna ja neljapäeval,“ andis Facbooki vahendusel teada sotside linnavolikogu liige Jaak Juske.

Tema sõnul on põhjus eelkõige selles, et samal ajal ja samas kohas kaht piketti korraga korraldada ei saa. „Eks nad kartsid siinse kommuuni inimeste meeleavaldust,“ pakkus Juske oma põhjenduse.

Facebookis on algatusega „Maha Tallinna TV – raha lasteaedadele“ liitunud ligi 10 000 inimest.

Rahulolematuse põhjuseks on see, et linnavalitsus tahab lisaeelarvega eraldada linnatelevisooonile täiendavalt 1,9 miljonit eurot, lasteaedade avariiremondiks aga vaid 127 800 eurot. Hetkel kehtivas linnaeelarves on Tallinna televisioonile eraldatud juba 766 940 eurot.

Tallinna TV vastu koondunud inimesed meeleavaldust ei tee

Facebookis Tallinna TV vastu aktsiooni algatanud Kerstin Raidma rääkis Raadio 2-le, et mingit meeleavaldust Tallina TV vastu koondunud inimesed täna ei tee.

„Meeleavaldust pole vaja teha, sest me otsustasime kasutada enne teisi seadusest tulenevaid võimalusi,“ rääkis ta. "Keskerakondlased on tahtnud meid ennetada ja neil, kes meid toetava, ei ole vaja sinna volikogu ette minna, sest see jätaks vale mulje.“

Kodanikualgatuse käimalükkamisega tegelenud seltskond on tänaseks püsti pannud ka kodulehekülje, kust saab infot ja kuhu saab saata oma murekirju.

„Inimesed on mulle selle pooleteist nädala jooksul saatnud murekirju lasteaedade seisukorra kohta,“ kõneles Raidma. „Edaspidi loodame, et see MTÜ hakkab funktsioneerima nii, et kui inimestel on mõni probleem, siis nad saavad sinna pöörduda. See oleks laiapõhjalisem kodanikuliikumine, mis toetab inimest ka teistes küsimustes.“

Lasteaedade kohta saab aga murekirju saata aadressile info@rahalastele.ee.

Vitsut: lapsevanemad peavadki täie rauaga maksma

Juske vahendas ka eilset linnavolikogu rahanduskomisjoni koosolekut, kus arutati lisaeelarve eelnõu ja opositsiooni algatatud Hea lasteaed 2030 visiooni.

Juske märkis, et volikogu esimees Toomas Vitsut teatas arutelu käigus, et lapsevanemad peavadki alushariduse eest täie rauaga maksma.

„Komisjon saatis Keskerakonna poolthäältega lisaeelarve eelnõu volikokku I lugemisele,“ kirjutas Juske Facbookis. „Lasteaiavisiooni eelnõu ei leidnud aga napilt komisjoni toetust.“