AS G4S Eesti juhatuse esimehe Andrus Ossipi sõnul võitis rahavahetusoperatsiooni turvalahendus väärika tiitli tänu kõikide operatsiooniga seotud osapoolte heale koostööle.

"G4Si tänu kuulub Eesti Panga, politsei- ja piirivalveameti, Eesti Pangaliidu, Eesti Post ASi ja Eesti Kaupmeeste Liidu pühendunud ja töökatele inimeste. Tähtis ajalooline etapp on läbitud, edu võtmeks oli pidev suhtlus ja suurepärane koostöö kõikide partnerite vahel," ütles Andrus Ossip ning lisas, et eurole ülemineku projekt näitas selgelt: eraettevõtted saavad olla usaldusväärsed ja kindlad partnerid riigile.

“Vaadates sellele kiirele ajale tagasi, võime koos tõdeda, et oleme ühe väärtusliku kogemuse võrra rikkamad," ütles AS G4S Eesti juhatuse esimees.

Eesti Pangaliidu tegevdirektori Katrin Talihärma sõnul oli eurole üleminek mastaapne ettevõtmine, kus keskset rolli mängis sularaha logistika ning vedude turvalisuse tagamine.

"Eurode eeljaotus pankadele ning aastavahetuse kõige tähtsam ülesanne, ATMide varustamine eurodega, kulges tänu G4Si professionaalsele tööle väga ladusalt," ütles Talihärm.

Eesti Kaupmeeste Liidu tegevdirektori Marika Merilai arvates on Eesti Turvaettevõtete Liidu tunnustus europrojektis osalejatele äärmiselt meeldiv. "Protsess sujus hästi tänu juba kevade alguses alustatud koostööle. Rõhutan, et selle aasta parim turvalahendus sündis üsna keerukas olukorras, kus kaupmehed soovisid eurosid varuda võimalikult hilja ning G4S alustada jaotust võimalikult vara."

Europrojekti raames vedas AS G4S Eesti laiali 9,1 miljonit euro kupüüri ja 70,5 miljonit euromünti ning tagas turvalisust 304 lisaobjektil üle Eesti, kus paralleelkäibe perioodil vajati mehitatud valvet. G4Si valve all olevates rahavahetuspunktides ei toimunud ühtegi rünnakut.