Lõuna prokuratuuri pressiesindaja ütles Delfile, et 51-aastast Viivika Kuuske süüdistatakse selles, et töötades Lõuna prefektuuris avaldas ta mitmel korral oma meestuttavale, kes viibib praegu vahi all, kriminaalasjade kohtueelse uurimise andmeid.

Edastatav informatsioon sisaldas isiku eraelu ja äritegevust puudutavat teavet, mis oli seotud isikuga, kellelt Viivika Kuuse tuttav raha nõudis.

Samuti süüdistatakse Kuuske selles, et kui talle sai teatavaks, et ta meestuttav on sattunud kolleegide huviorbiiti teise kriminaalasja raames, vaatas ta politsei andmebaasidest kriminaalasja kohtueelset menetlust puudutavat informatsiooni ning edastas seda oma tuttavale.

Süüdistuse kohaselt kuulati Viivika Kuusk 2009.aastal tunnistajana ühe kriminaalmenetluse raames, kus ta andis teadvalt valeütlusi.

Eelmise aasta juunis pidasid politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrolli ametnikud Viivika Kuuse kinni. Prokuratuur taotles kahtlustatava vahi alla võtmist, mille kohus ka rahuldas. Süüdistatav vabastati vahi alt pärast kriminaalasja kohtueelse menetluse lõppemist.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi PPA sisekontrollibüroo. Kohus arutab kriminaalasja üldmenetluse korras.