„Austria välisminister väljendas avalikul poodiumdiskussioonil oma üldist seisukohta vähemuste suhtes Euroopas. Ta ei väljendanud end üksikasjalikult vene vähemuste olukorra kohta Baltikumis. Ministri tsitaadid on kontekstist välja rebitud ja seega arusaamatusi tekitavalt edasi antud,“ teatas Austria suursaatkond.

Delfi refereeritud Vene infoagentuuri Itar-Tass loos kirjutati, et Austria välisminister Michael Spindelegger näeb probleeme inimõiguste tagamisel Baltimaades:„Olen viibinud kõigis kolmes Balti riigis, mis kuulusid endise Nõukogude Liidu koosseisu. Mulle on sealsed probleemid ja ajalugu tuttavad. Siin on mille kallal töötada,“ olevat ta öelnud agentuuri korrespondendile.

„Nendes ühiskondades ei ole veel lõpule viidud lähiajaloo ümbervaatamise protsess ja see segab vene vähemuste seaduslike õiguste efektiivset tagamist. Samas peavad need õigused olema kaitstud igal juhul, sest jutt käib EL-i standarditest, millest tuleb tingimata kinni pidada," rääkis Itar-Tassi väitel Spindelegger .