Kohtunikud ei välistanud võimalust, et tüdruk lõpuks ümbermaailmareisile lastakse, kuid enne tuleb kohtu väitel läbi viia täielik ohtude hindamine, vahendab AFP.

Kohtu otsusega tuleb uurida vähemalt kaks aastat kestva reisi psühholoogilisi ja füüsilisi mõjusid teismelise organismile.

Hollandi lastekaitseametnikud palusid kohtul ajutiselt peatada Laura isa ja ema vanemlikud õigused. Vanemad toetasid tüdruku kavatsust saada kõige nooremaks üksi ümber maailma purjetanud inimeseks.

Laura isa Dick Dekker taotles juulis, et Laura vabastataks ajutiselt koolikohustuse täitmisest. Taotlus lükati tagasi ja sellest informeeriti lastekaitseametnikke.

Oma raportis parlamendile ütles aseharidusminister Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart, et üksi ümber maailma reisimine ei ole lapse parimates huvides.

Laura sündis jahil Uus-Meremaa lähedal, kui tema vanematel oli käsil seitse aastat kestnud ümbermaailmareis ning ta elab koos isaga Kesk-Hollandis jahi pardal.

Oma esimese purjepaadi sai tüdruk 6-aastaselt ja purjetas 11-aastaselt seitse nädalat üksi ringi.

Neljapäeval sai kõigi aegade noorimaks üksi ümber maailma purjetanud inimeseks 17-aastane Briti poiss Mike Perham, kes naasis pärast 156 päeva merel Suurbritannia vetesse.