"Viimasel ajal on meedias ilmunud mitmed artiklid Viru vangla tugevdatud osakonna Supermax teemal. Kinnipeetavad väidavad nagu oleks nende liikumisvabadust ja inimõigusi piiratud, vangla ja Justiitsministeerium vaidlevad aga vastu," kirjutatakse blogis.

"Olukorra läbipaistvaks muutmiseks otsustasid sektsiooni E-8 vangid avada käesoleva blogi. Selles toome ära konkreetsed sündmused ja kõrvutame neid Eesti Vabariigi ja Euroopa õigusnormidega, samuti lisame omapoolsed kommentaarid ja ka vangla ning Justiitsministeeriumi poolt meedias välja öeldu.

Nii saavad lugejad ise otsustada, kellel õigus on. Lisame nii palju tõendusmaterjale kui meie valduses on, avalikustame kõik intsidentides osalenud vangide ja vanglaametnike nimed."

"Materjali internetti riputamise võimalust vangidel ei ole, kuid kõigi vanglaüksuste kinnipeetavad saavad kasutada telefoni ning pidada vabalt kirjavahetust, üksnes erandina võidakse mõne vangi suhtlemist välismaailmaga piirata.  Seega ei ole vangidel  takistusi info edastamiseks tuttavatele, kes seda internetti riputada saavad," selgitas justiitsministeeriumi pressiesindaja Diana Kõmmus Delfile.

Blogist selgub, et sektsioonis E-8 on kinnipeetavatena näiteks politseiniku tapmise eest eluaegse vanglakaristuse saanud ja pidevalt vanglasüsteemi peale kaebekirju kirjutav Romeo Kalda ning kelmuse Eesti vangi mõistetud, kuid Euroopas väidetavalt autovargustega seostatav Jaak Tuuksam.