Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on Gruusia toetamine olnud Eesti kaitseministeeriumi pikaajaline prioriteet ning vajadus Eesti kaitseatašee järele Gruusias oli teada juba ammu. „Mul on hea meel, et Eestit hakkab Georgias esindama selline kogemustega ja haritud ohvitser nagu kolonelleitnant Risto Lumi,“ ütles kaitseminister Aaviksoo.

Kaitseatašee on kaitsediplomaadina oma asukohariigi ja Eesti vahelise kaitse- ning julgeolekualase koostöö edendaja, muuhulgas on tema ülesandeks koguda informatsiooni asukohariigi riigikaitse kohta ning tutvustada Eesti riigikaitset. Eestil on praegu kokku kümme kaitseatašeed, kes katavad järgmiseid riike: Läti, Leedu, Ukraina, Venemaa, Gruusia, Taani, Norra, Suurbritannia, Holland, Saksamaa, Šveits, Tšehhi, Soome, Rootsi, Ameerika Ühendriigid, Kanada, Poola, Slovakkia, Ungari ja Rumeenia.

Kolonelleitnant Risto Lumi on sündinud 1971. aasta 17. mail Tallinnas. Ta on õppinud Soome Riigikaitsekõrgkoolis jalaväeohvitseri baaskursusel, pataljoniülema kursusel, vanemstaabiohvitseride kursusel ja kindralstaabiohvitseri kursusel ning omab sõjateaduste magistri kraadi.

Risto Lumi on läbinud ajateenistuse Eesti piirivalves ning teeninud erinevatel ametikohtadel Kalevi Üksik-jalaväepataljonis, kaitsejõudude peastaabi luureosakonnas, Üksik-Vahipataljonis, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutustes, maaväe staabis ja kaitsejõudude peastaabis. Alates 2006. aastast teenis kolonelleitnant Lumi kaitsejõudude peastaabi luureosakonna ülemana.