Minu tuttav ütles end eluga rahul ja majanduslikult heal järjel olevat. Vahepeal kallasid kutid kotist topsi mingit valget vedelikku, mida manustati. Paistis, et see mõjus kolmikule tuju tõstvalt.

Tegin tuttavale ettepaneku toetada korraliku kaasaegse nudismikeskuse Eestis loomise ideed, kuid ta väitis, et see ei tasu ära, ja pealegi huvitavat teda üksnes kutid ja need olevat tal olemas, viipas oma kaaslaste poole. Ta ütles, et puhkab tavaliselt üldse välismaal, kus kõik on olemas. Soovisime teineteisele head puhkust ja ma lahkusin.

Umbes tund aega hiljem, kui vestlesin ühe ammuse trennituttavaga, kes olevat tulnud “otsima oma tuttavat” (üks tüüpilistest ettekäänetest nudistide passimiseks), pöördus minu poole ammune tuttav Klooga rannast, endine eksrets, nüüd vabadusvõitleja seisusesse tõstetud P. S., kes käib aeg-ajalt koos oma naise või elukaaslasega, praeguse või endise vanglaametnikuga, nudistide seas ise riides olles “seksitoonust” tõstmas.

Ta soovis, et ma kutsuksin korrale homod, kelle tegevus, näiteks sõrmede toppimine üksteise pärakusse, olevat tema kaaslasel kopsu üle maksa ajanud. Vastasin, et mina ei täida siin administraatori funktsioone. Siiski juhtisin oma tuttava homo tähelepanu sellele, et nende tegevus on kutsunud esile puhkajate pahameele, ja kui nad ei lõpeta, siis võidakse neile politsei kutsuda. Tuttav oli juba üleolevas tujus ja ütles, et las kutsuvad, ja käskis mul kaduda.

Pärast nägin, kuidas minu tuttava homo kaks kaaslast liival hullasid ja vastastikku oma suguorganeid liivaga hõõrusid. Organid ei avaldanud elumärki, siis roomasid nad vette. Nägin ka, kuidas üks neist samadest homodest istus teise seljas ja nad imiteerisid seksi.

Üks noor daam palus, et ma kutsuksin homod korrale. Vastasin, et seda ma juba tegin, kuid see avaldanud neile ei mõju, ja et vajadusel tuleb kohale kutsuda politsei. Seepeale pöördus daam otse minu tuttava homo poole, kes lõrises talle midagi solvavat vastu. Sekkus veel kolm-neli nudisti, toimus lühike sõnasõda, homod pakkisid oma asjad kokku ja lahkusid.

Pirita nudistid on viimase kümne aasta jooksul tõhusalt arenenud, millest annab tunnistust ka asjaolu, et igasugused seksilmingud leiavad kohest hukkamõistu. Näiteks möödunud aastal imiteeris rannas seksi üks riides noorpaar. Üks keskealine daam pöördus minu poole ja küsis, kas selline tegevus on kooskõlas nudismiga. Vastasin eitavalt. Daam läks noorpaari juurde ja teatas, et nende tegevus ei sobi kokku viibimisega nudistlikus rannas. Selgus, et oli tegemist esmakordsete külalistega, kellel puudusid teadmised, kuidas käituda.

Ka nn vändagansterid kutsutakse korrale. Möödunud aastal nägin randa ligikaudu pooleks jagava suure puu juures istumas noort kutti, kes näis mõnu tundvat oma võimsa riista vastu naba surumisest ja demonstreerimisest. Peagi astus kutile juurde tema läheduses viibinud härra ja pani asjad paika. Kutt olevat tulnud Narvast, olnud üllatatud, et ka naised liiguvad alasti mööda randa, ja arvanud, et seepeale on loomulik ka oma võimsust demonstreerida.

Mina nagu ka paljud teised nudistid ei ole homode vastu, kuid igal asjal olgu oma koht ja aeg. Pirita nudistid viljelevad klassikalist nudismi, kus igasugune sekstegevus on tabu, ja seal viibides tuleb selle seltskonna kombeid austada.