Esmaspäeva õhtul kell 19:00 algavad Tudengite Kevadpäevad ametlikult avaparaadiga Vabaduse väljakult, millele järgneb kontsert Raekoja platsil. Kell 19.30 algab tasuta vabaõhuüritus, kus võtavad sõna Tallinna Linnapea Tõnis Palts, Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Allan Selirand ja mitmed üllatusesinejad. Kontserdil esinevad Politseiorkester ja Kaire Vilgats ning sujuvalt öölaulupeoks üle minevat ühislaulmist juhatab Madis Malk.

Tudengipäevade avapäevale paneb punkti baaris RIFF toimuv “Studentrave“ — klubiõhtu täis house ja drum’n’bass muusikat. Tudengitümpsu mängivad Ecstatic ja Soul2Nite ning trummibassikoondislased Mark Slavin ja Coley. Lisaks on ka teisipäevast neljapäevani kavas palju huvitavat. Näiteks toimuvad omapärased üritused, nagu pappmasinate romuralli, stiilijalgpall, korgi- ja paberlennukiviske võistlused, breigi ja hiphopi teemaline workshop.

Teisipäeva pärastlõunal viib Jüri Kuuskemaa huvilised vaatama Tallinna kummitusmaju ja kuulama nendega seotud legende. Toimuvad sportlikud õlleettevõtmised ning õllega seotud vaba-aja üritused. Tehnika ülikooli staadionil antakse sel otstarbel sõna mitmetele oma ala spetsialistidele.

Õhtud on aga täidetud muusikaga. Teiste seas asub üles eelmise aasta parimaks meesartistiks kuulutatud Cool D. Akadeemilisema kallakuga huviliste jaoks peetakse maha mitmed loengud, mida on võimalik kuulata ka interneti vahendusel. Näiteks esineb kolmapäeval psühholoog Voldemar Kolga. Tudengipäevade korraldamise eesmärgiks on edendada, propageerida ja toetada tudengikultuuri Tallinnas, aidata kaasa vanade ja uute üliõpilastraditsioonide juurdumisele. Senisest enam soovitakse näidata Tallinnat kui ülikoolide ja üliõpilaste linna.