Paneeldiskussioonis osalevad tänaseks esimeste ametlike kandidaatidena esile kerkinud riigikogu esimees Eiki Nestor ja vandeadvokaat Allar Jõks ning ametliku kandidaati tiitlit püüdvad välisminister Marina Kaljurand ja riigikogu liige Mailis Reps. Arutelu juhib ettevõtja ja EASi nõukogu esimees Erki Mölder.

Arutletakse selle üle, kas ja mida saab Eesti riik teha selleks, et toetada Eesti ettevõtjaid ja saada eksport taas kasvule. Kuidas ja mida siseriiklikult paremini korraldada ning mida saab ja peab president selleks koostöös ettevõtjatega tegema.

Presidendikandidaatide debatt toimub Teenusmajandus Koja igaaastase kogunemise raames, mille esimeses osas oli jutuks organisatsiooni endaga seotud väljakutsed, tehakse kokkuvõtteid möödunud tegevusaastast ning plaane uueks hooajaks ning teises osas algusega kell 18 antakse üle HÕT (Hea Õigusloome Tava) tunnustus riigikogu põhiseaduskomisjonile ning toimub paneelartuelu presidendiks pürgijate osavõtul.

"On iseenesest mõistetav, et Eesti Vabariigi President ei ole sugugi tähtsusetu institutsioon ei siseriiklikult, ega ammugi mitte välispoliitikas, sh. välismajanduspoliitika kujundamisel. Seda enam on oluline mõista koostöö olulisust. Eesti majanduse ja ettevõjate ees seisvate kitsaskohtade olemust ning oma rolli nö Eesti esimese müügimehena," märkis TMK tegevjuht. "Sellest kantuna on meil hea meel kohtuda korraga nelja olulise kandidaadiga, kuulda vahetult nende mõtteid, saada pilt nende kogemusest ja motivatsioonist, esitleda omapoolseid arusaamu kitsaskohtadest ning kuuldu üle üheskoos aktiivselt mõtteid vahetada."