Presidendi kantselei avalike suhete juht Toomas Sildam rääkis teisipäeval ERRile, et presidendipaarid kohtuvad Kadriorus. President Kersti Kaljulaid saabuski koos abikaasaga Kadriorgu kella 14.15 paiku. Vaata videot presidendipaari saabumisest Kadriorgu.

Kella poole kolme ajal liikusid presidendid Toompeale, kus kella 14.45–15 oli Lossi platsile üles rivistatud auvahtkond. Saabudes kõndis aukompanii eest läbi ja kätles kaitseväe juhtkonnaga president Ilves, riigikogust lahkudes tegi seda aga juba uus president. Ameti üleandmise tseremoonia toimus riigikogus, kus president Ilves pidas esmalt oma viimase kõne presidendina. Seejärel andis Kaljulaid riigikogu ees ametivande, kinnitas vannet allkirjaga, misjärel talle pandi kaela ametikett ning seejärel pidas Kaljulaid oma esimese kõne presidendina.

Presidendi kantselei ametlik fotograaf täna on Andres Putting, kelle kaamera jäädvustas pidulikku sündmust ka seal, kuhu ülejäänud kaamerad ei pääsenud.

Kella nelja ajal sõideti Toompealt taas Kadriorgu, kus uuele presidendile tutvustatakse ametiruume ja kantselei töötajaid. Samuti tehakse seal nende ja mõlema presidendipaariga ühine pilt. Kell viis algas väliskunstimuuseumis vastuvõtt, kuhu on kutsutud põhiseaduslike institutsioonide esindajad, diplomaadid ja kõrged riigiametnikud.

Kõigil presidendivahetusega seotud sündmustel hoiab Delfi silma peal ja kajastab neid siin blogis.