Portugal saab taas kasutada Costinha ja Deco teeneid, kes pidid punase kaardi tõttu eelmise kohtumise vahele jätma. Arvatavasti tähendab nende naasmine, et varumeeste pingile siirduvad inglaste vastu mänginud Tiago ja Armando Petit. Viimane ei saaks kahe kollase kaardi tõttu niikuinii mängida. Prantslaste peatreener Raymond Domenech jääb tõenäoliselt truuks algkoosseisule, kes alistas veerandfinaalis suurfavoriidi Brasiilia.

Meeskondade eeldatavad algkoosseisud (BBC andmetel):
Portugal: Ricardo, Miguel, Carvalho, Meira, Valente, Costinha, Maniche, Deco, Figo, Ronaldo, Pauleta.
Prantsusmaa: Barthez, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Vieira, Makelele, Ribery, Zidane, Malouda, Henry.

Prantsusmaa ja Portugal on varem omavahel mänginud 21 korda — prantslastel on 15 ja portugaallastel 5 võitu.

Portugal ja Prantsusmaa on kahel korral kohtunud Euroopa meistrivõistluste poolfinaalis — mõlemad juhul on võitjana väljunud prantslased. 1984. aasta EM-il lõi lisaajal vapustava 3:2 võiduvärava Michel Platini, 2000. aasta EM-il võitis Prantsusmaa lisaajal 2:1 ja siis tuli võiduvärav vastuolulisest penaltist, mille realiseeris Zinedine Zidane.

2000. aasta EM-i poolfinaalis mängisid Portugali poolel kaasa praegusest koosseisust Costinha, Luis Figo ja Nuno Gomes, prantslaste poolel Fabien Barthez, Lilian Thuram, Patrick Vieira, Zinedine Zidane, Sylvain Wiltord, Thierry Henry ja David Trezeguet.

Viimati olid meeskonnad omavahel vastamisi 2001. aasta 25. aprillil ja siis võitis Prantsusmaa 4:0. Prantslased on üldse võitnud viimased seitse omavahelist kohtumist ja Portugali viimane võit pärineb 1975. aastast.

Portugal mängib MM-i poolfinaalis teistkordselt — 1966. aastal kaotati inglastele. Portugal on püsinud kaotuseta viimased 17 kohtumist, viimane kaotus saadi 2004. aasta EM-i finaalis Kreekalt.

Prantsusmaa on 1998. aasta maailmameister ja eelseisev kohtumine Portugaliga on nende viiekümnes MM-mäng.

Portugali poolel ei saa kolmapäeval osaleda Petit, kellel on eelnevatest mängudest kaks kollast kaarti. Järgmist kohtumist silmas pidades ei tohiks eelseisvas mängus hoiatuskaarti saada Maniche, Nuno Valente, Ricardo Carvalho, Ricardo ja Luis Figo Portugali poolel ning Franck Ribery, Patrick Vieira, Zinedine Zidane, Louis Saha, Willy Sagnol ja Lilian Thuram Prantsusmaa poolel. Kõigil neil mängijatel on varasemast üks kollane kaart juba ees.

Portugali ründaja Nuno Gomes saab mängu päeval 30. aastaseks. Sel MM-il on kõik mängud Portugali eest kaasa mänginud Ricardo Carvalho, Fernando Meira ja Ricardo ning prantslaste poolel Fabien Barthez, William Gallas, Claude Makelele, Sagnol ja Thuram.

Portugal on ainus poolfinalist sel MM-il, keda juhendab välismaalane. Portugali juhendajast Luiz Felipe Scolarist võib saada esimene treener, kes viinud maailmameistriks kaks erinevat rahvuskoondist. Scolari on peatreenerina MM-idel võitnud 11 ja viigistanud vaid ühe mängu (eelmise veerandfinaali Inglismaaga).

Mängu väljakukohtunik on Portugali ja Prantsusmaa mängus Jorge Larrionda (Uruguay).

Portugali ja Prantsusmaa poolfinaal algab kolmapäeval Münchenis kell 22:00.