Keskööl vastu tänast peatasid politseinikud Lasnamäel sõiduauto Mitsubishi, mille rooli keeras juhtimisõiguseta 21-aastane Jevgeni. Samuti oli ta autosõidu eel tarvitanud alkoholi. Jevgeni veetis öö politseijaoskonnas ning sai täna kohtunikult teada oma karistuse – 8 päeva aresti.

Teise arestikandja auto peatasid politseinikud eile õhtupoolikul Tallinnas Sõle tänaval, kui see sõitis teisi liiklejaid ohustades peatumata üle ristmiku. Autot juhtinud 34-aastasel Tanelil ei olnud juhtimisõigust ning politsei on politsei on teda ka varem selle eest karistanud, viimati juunikuu alguses. Politseinikud viisid Taneli jaoskonda ning täna kohtuniku ette, kes määras talle karistuseks kolm päeva vabadusekaotust.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhi Elari Kasemetsa sõnul on ka lühiajaline arest mõjus meeldetuletus, et teiste elu ohustamine ei ole naljaasi.

„Liiklusrikkumiste eest karistuste määramisel kehtib loogika, et leebematelt võtetelt liigutakse üha karmimate poole. Nende meestega oleme rahatrahvide etapi tänaseks läbi käinud ja see ei ole oodatud tulemust andud. Kolm või kaheksa päeva ei pruugi koduse arvuti tagant lugedes tunduda väga pikk aeg. Arestimaja seinte vahel, tavapärasest elurütmist väljas, ilma interneti, kohvi ja kabanossideta liigub aga kell tunduvalt aeglasemalt ning ka hakkajamatel meestel läheb tuju päris ära,“ arvas Kasemets.

Vaata ka fotodelt arestimaja, kus liiklusrikkujad peavad oma pühad veetma: