Kontrollisime Pärnu linnas kahes kohas, Vana-Pärnus ja Tammiste teel ning 1,5 tunni jooksul kontrolliti 562 juhti. Kolmel juhil tuvastati kohapeal, et nad juhtisid autot alkoholi mõju all. Kahe juhiga, kellel olid ka võimalikule joobele viitavad tunnused, mindi Pärnu haiglasse vereanalüüsile, sest nad keeldusid indikaatorvahendi kasutamisest. Nende võimalik joove selgub pärast ekspertiisi.

Oleme varemgi praktiseerinud seda, et hommikupoolikul ei kontrolli sõidukijuhtide võimalikku joovet mitte ainult varahommikul vaid ka kella 10 paiku. Sel kellaajal kipub patustanud juhte liikluses olema rohkemgi kui varahommikustel tundidel. Paratamatult tekitab see küsimuse, et kas püütakse jõuda poodi järgmiste jookide järele, et kas pead parandada või pidu jätkata?

Julgeme soovitada järgida prantslaste eeskuju ja soetada autosse kasvõi ühekordseid alkomeetreid. Enesetunne võib küll pärast õhtust alkoholi tarvitamist hommikul hea olla, kuid see võib osutuda petlikuks ja tasub siiski oma seisundit enne sõidukit juhtima asumist kontrollida ka alkomeetrit kasutades.