Otepää konstaablijaoskonna vanemkomissar Jaanus Kokkonen tõdes, et
jaaniaeg on Otepää patrullpolitseinikele möödunud võrdlemisi rahulikult olgugi, et piirkonnas toimus üks suurim jaaniüritus, Pühajärve jaanituli.

Kokkonen rääkis, et eilse päeva jooksul kontrolliti paljude juhtide kainust ning avastati joobes juhte. Lisaks sattus kontrollitavate hulka roolikeeraja, kel puudus juhtimisõigus.

"Sellised tulemused on iseloomulikud Otepää politsei argipäevale, mistõttu ei näe põhjust kurta, et jaanidega seotult oleks liikluspilt siin halvemaks läinud," ütles Kokkonen.

Argipäevast erandliku juhtumina avastati tema sõnul aga täna ühelt riiukukelt elektrišokirelv. Samasugune vidin, kus taskulamp on komplekteeritud elektrišokirelvaga, leiti ühelt teiselt mehelt ka möödunud ööl.

"Sellised külmrelvad on aga Eestis tsiviilkäibes kasutamiseks keelatud, mistõttu konfiskeeris politsei keelatud relvad ja need viidi hävitamisele," ütles Kokkonen. Ta lisas, et ohtliku ja keelatud relva omanikud said ka 200-eurose rahatrahvi.

Kuna tasereid ei ole keelatud meie naaberriigis Lätis, siis on varemgi ette tulnud juhtumeid, kus politsei või tolliametnik leiab sellise relva Lätist tulnud turisti pagasist või autost. Eestis on elektrišokirelvad aga kantud sõjaliste kaupade nimekirja ning nende sisseveol peab olema strateegilise kauba seaduse järgi sisseveolitsents.

Eestis on elektrišokirelvade loata käitlemine karistatav relvaseaduse järgi väärteomenetluses, strateegiliste kaupade nimekirja kantud toodete toimetamine üle riigipiiri toob kaasa kriminaalmenetluse.