Kui politsei 22-aastase Kristjani möödunud neljapäeval autoroolist tabas, polnud mees jõudnud veel päevagi vabaduses olla. Kristjan ei ole politseile võõras kuju. Ta on korduvalt vilistanud liiklusseadusele ning pannud ohtu enda ja teiste elusid: ületanud kiirust, sõitnud punase tule alt läbi ja muudki. Ning üks asi, mida ta pole siiani suutnud omandada, on auto juhtimise õigus.

Möödunud kolmapäeval tuli Kristjan välja arestimajast, kus oli istunud kolm päeva. See oli esimene käik kolmest, üheksapäevase aresti sai ta selle eest, et juhtis õiguseta autot tänavu aprillis. Kuid nagu välja tuli, ei suutnud mees autorooli istumisest hoiduda isegi arestipäevade kandmise vahel. Reedel taotlesime talle lisaks kandmata kuuele arestipäevale veel 10 lisapäeva. Kohtunik otsustas need koheselt ka täitmisele suunata. Seega istub Kristjan jaanilaupäeval, kui tema sõbrad tõenäoliselt pidutsevad, trellida taga.

Kui eelnevale arestitaotlemisele oli mees reageerinud omapoolse rünnaku ja õigustamisega, siis reedel tunnistas Kristjan, et tal on häbi seista uuesti kohtuniku ees. Mees lubas pärast vabanemist lõpuks juhtimisõiguse omandada.

Elari Kasemets
Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht