Lisaks suunatakse rõhk avalikule korrale ning üldisele turvalisuse tagamisele. “Teeme enda poolt kõik selleks, et linlased, pealinna külalised ja pidulised võiksid end hästi ja turvaliselt tunda,” lubas Põder.

Ta selgitas, et suure rahvamassi koondumine Tallinna tänavate ja teede mõjutab liikluspilti. Oodata on tuhandeid lauljaid ja tantsijad, teiste hulgas noori, kes ehk ei ole harjunud nii intensiivse liikluse ja inimeste hulgaga. “Seega on üks meie põhiülesandeid rahustada liiklust ning juhtida kõigi liiklejate tähelepanu nii erinevatele liikluse ümberkorraldustele ja ajutistele –piirangutele,” rääkis Põder.

5. juuli päeval südalinn suletud

Politsei sõnul tuleks arvestada sellega, et laupäeval 5. juulil kell 14 algav rongkäik Tallinna Vabaduse väljaku juurest piirab oluliselt kogu südalinna liiklust, mistõttu tuleks kõigil autojuhtidel jälgida sel ajal ajutist liikluskorraldust ning valida kesklinnas liikumisel alternatiivseid teid.

Tantsu- ja laulupeole minemisel ja sealt tulemisel soovitab Politsei ummikute ning sellega kaasnevate võimalike ebameeldivuste vältimiseks kasutada ühistransporti või liigelda kas jalgsi või jalgrattaga, sest ka parkimiskohti ei pruugi kõigile soovijatele lauluväljaku ning Kalevi staadioni ümbruses jaguda.

"Eriti tähelepanelik tasuks liikluses olla noorte ja laste suhtes ning seda eeskätt ülekäiguradadel ja erinevate koolide vahetus läheduses, kus laulu- ja tantsupeolised ööbivad. Samuti lauluväljaku ümbruse, kus neil päevadel tavapärasemast rohkem inimesi ja sõidukeid liigub,” ütles Põder.

Vanemate kontakt lapse jopele

Suurüritustele omaselt soovitab politsei kõigil pidulistel lisaks liikluses olla tähelepanelik ja hoolas ka peo territooriumil. "Suures rahvamassis on lihtne kaaslast silmist kaotada, eriti just lapsi, kes pahaaimamatult ringi jooksevad ning ei pruugi enam vanemaid või teisi kaaslasi üles leida," sõnas korrakaitsebüroo juht.

“Selle vältimiseks palume nii vanematel kui ka kooride ja tantsugruppide juhendajatel, õpetajatel, enne pidu veidi eeltööd teha ning selliseid ohte lastele selgitada ja peol kokku hoida,” lisas Põder.

Põder kinnitab, et kui keegi on eksinud, on politsei ning turvatöötajad igati abiks inimese leidmisel. Sel puhul tasub abi küsida lähima korrakaitsja või turvatöötaja käest. Lastele võiks taskusse või riiete külge panna ka lapsevanema kontakti, et vajadusel oleks kiiresti võimalik üksteisega ühendust saada, andis Põder nõu.

Samuti on nii lauluväljakul kui ka Kalevi staadionil politseipunktid, kuhu julgustame mure korral pöörduma. “Veel soovitame peolistel olla hoolas enda vara suhtes. Kaasa võetud õlakotid, dokumendid, raha ning telefoni soovitame hoida enda läheduses. Rahakotte ning telefone hoidke pigem kotis kui taskus, veel enam pükste tagataskus, kust need võivad kergesti ära kaduda,” sõnas Põder.