22 juhti olid rooli taha istunud alkoholi jääknähtudega. Tallinna liikluspolitsei komissar Villu Vane ütles ETAle, et jääknähtudega on tegemist siis, kui alkomeetris hakkab põlema kollane tuli. Politsei loeb alkoholi jääknähtu haldusõigusrikkumise seadustiku järgi muuks liikluseeskirja rikkumiseks ja saab selle eest karistada kuni 600 krooni suuruse rahatrahviga.

Politsei tabas möödunud nädalal pealinnas ka 794 kiiruseületajat, neist 376 sõitsid lubatust kiiremini rohkem kui 21 kilomeetrit tunnis, teatas ETAle Tallinna politsei pressiesindaja Kristi Künnapas.

Kõige rohkem pidas politsei liikluseeskirja eirajaid kinni laupäeval — 331. Nende seas oli 13 roolijoodikut, viis alkoholi jääknähtudega juhti ja 167 kiiruseületajat.

Liikluspolitsei komissari Villu Vane arvates ei piisa liikluskultuuri parandamiseks vaid politsei kõrgendatud tähelepanust. “Paraku tuleb tunnistada, et inimeste hoiakud on väärad, liikluseeskirjade rikkumine on käitumismall, milles paljud ei leia midagi taunimisväärset. Inimene istub rooli taha, ei kinnita turvavööd ja ületab pidevalt kiirust — see on paljude autojuhtide jaoks igapäevane ja tavaline,” ütles ta.

Vane sõnul on loomulikult väga vajalik ka tõhus liiklusjärelvalve, samas peab aga toimuma ka muutus inimeste hoiakutes. “Ehk paneb sellesuvine suur liikluses viga saanute või hukkunute arv inimesed mõtlema ja enam liikluseeskirja järgima,” arvas Vane.