Mootorsõidukitele kehtivates tehnonõuetes pole tulesid ja signalisatsiooniseadmeid käsitlevas punktis lubatud lisaseadmete hulgas tuuningufirmade poolt pakutavaid auto põhjale kinnitatavaid neoontulesid, kinnitas ETAle Autoregistrikeskuse direktori asetäitja Rein Einer. Tema sõnul on helendava põhjaga autod Eesti teedele hakanud ilmuma pärast praegu kehtivate tehnonõuete vastuvõtmist.

Põhjavalgustus ei kujuta liiklusele erilist ohtu, see võib ainult mõne algaja juhi tähelepanu endale tõmmata, lisas Einer.

Tallinna liikluspolitsei komissari Villu Vane sõnul politsei põhjavalgustusega autosid spetsiaalselt jahtima ei hakka. Mingil muul põhjusel auto kinnipidamisel võidakse aga auto kehtivatele tehnonõuetele mittevastavuse pärast nende eest juhti karistada liikluskorra muu rikkumise paragrahvi alusel kuni 3000kroonise rahatrahviga.

Soome Hot Rod assotsiatsiooni FHRA juhatuse liige Martti Luoso on ETAle öelnud, et Soomes ei saa sellise lisavalgustusega autod ülevaatuselt lihtsalt läbi. Põhjavalgustuse kasutusala on piirdunud seal peamiselt autonäitustega, kuigi vajalik tehnika on saadaval juba aastaid.