Pärast pingelist uurimistööd tulime sellega tõesti toime. Selgus, et sel öösel kell 2.24 imbus läbi uste Tallinna linnavalitsuse hoonesse Eesti päritolu Venemaa patriarhi Aleksius II, kodanikunimega Aleksei Ridigeri vaim, et ilmutada ennast linnapea Edgar Savisaarele. Ta tegi seda turvakaamerate kaudu.

Savisaare väitel nägi ta linnavalitsusse sisenemas kahte isikut. Kas Aleksius ilmutas end koos turvamehega?

Ei, muidugi ei käi ükski vaim, isegi kirikupea oma, ringi koos turvamehega. Küllap oli Savisaar nii palju alkoholi tarvitanud, et nägi Aleksiust kahekordselt.

Pole siiski välistatud, et keegi kahtlane isik või tema astraalkeha kasutas soodsat juhust, et Aleksiusega koos majja pääseda. Sel juhul jääb aga ebaselgeks tema motiiv. Turvakaamera salvestus näitab siiski, et mehed olid täiesti sarnased, nii et ilmselt oli tegu tüüpilise kahekordselt nägemise juhtumiga.

Kas kapo ei olnud sisenemisega kuidagi seotud?

Ei. Esiteks, prokuratuur saab kapole anda loa vaid varjatud läbiotsimiseks või muudeks eritoiminguteks. Aleksius marssis sisse aga täiesti avalikult ja kaamerate all.

Mis tal kohvris oli?

Küünlad pühade õdede jaoks.

Missuguste õdede?

Kaia Jäppineni, Evelyn Sepa, Vilja Savisaare, Olga Sõtniku… Kas Keskerakonnas ja linnavalitsuses vähe pühasid õdesid on?

Mida Savisaar ise teie avastusest arvab?

Ta oli väga rahul, sest veendus nüüd lõplikult, et meil on tegemist õigusriigiga. Teise siseneja suhtes jäi aga eriarvamusele, sest olevat enne turvakaamera töölepanekut joonud ainult kaks Bocki.