„Siia võiks tulla teine Lauluväljak — 30 000 ruutmeetrit, mis on kolm-neli korda suurem kui Vabaduse plats,” ütles Villem. Mereäärse väljaku mõõtmed oleks tema sõnul umbes 140 x 250 meetrit ning siin saaks korraldada kõiki suurüritusi, kirjutab Eesti Ekspress.

Plats tekiks, kui lammutada mõned lagunenud nõukogude ajal ehitatud vanglahooned, näiteks vangivalvurite elamu. Alles jääks vaid Patarei algsesse kompleksi kuuluvad hooned.

Ühtlasi võiks kompleksist saada maailma suurim kunstinäitus, sest pinda on vanglas lõputult. Investeeringuid selleks kuluks Villemi sõnul vaid umbes 20 miljonit krooni. Ent kunstinäitused — ja sündmused toimivad Patareis juba praegu. Virumaa Muusemite hallatavas Patareis toimivad praegu edukalt kohvik, foto- ja maalinäitused ja vabaõhuüritused.

Muuhulgas korraldatakse ekstreemüritusi, näiteks arreteeritakse soomlased juba sadamas ja tuuakse eribussiga otse vanglasse. Tellida saab ka vangikambris ajaveetmise.

Patarei vanglas on Villemi sõnul filmitud kaks muusikavideot ja neli mängufilmi, seahulgas Georg Otsa film.

Kuigi Eesti riik maksab igal aastal muuseumidele 340 miljonit krooni, on Patarei vangla muuseum üks vähestest, kes peab hoopis ise Eesti riigile peale maksma — aastas mõnikümmend tuhat krooni.