Ilmselgelt arenenud naljasoonega foorumikasutaja Shivan postitas perekool.ee-sse pühapäeval järgmise teksti:

„Imelik lugu juhtus. Istusin kodus ja jõin kohvi, kui kuulsin koputust. Tegin ukse lahti ja seal olid kaks keskealist meest. Nad tutvustasid ennast kui arste ja ütlesid, et haigekassa on finantseerinud kodused mammograafiareidid. Kutsusin nad siis sisse, pakkusin neilegi kohvi. Seejärel proovisid nad põhjalikult oma pool tundi mu rindadest tükke leida. Ei leidnud, ütlesid, et olen väga hea tervise juures. Kui nad lahkusid, hakkasin juhtunu üle mõtlema ja helistasin Tallinna Abitelefonile, et küsida, kas nad ikka olid arstid. Tuleb välja, et ei olnud! Lihtsalt petised! Nüüd on nii piinlik! Ärge teie neile petistele ust avage!“

Mitmed inimesed võtsid hoiatust tõsiselt. Üks märkis, et mammograaf on ju aparaat („Iga vähegi haritud inimene teab seda.“). Teine kirjutas, et hea seegi, et midagi ei juhtunud ning muretses, kas õnnetu naine ikka politseisse helistas.

Shivan selgitas seepeale, et imestas isegi, arstid ennast mammoGRAAFIDEKS kutsusid — „Aga eks nad teavad paremini. Ikkagi arstid ju.“ Kumbki „mammograaf“ polevat rääkinud eriti soravalt eesti keelt. Üks oli Dima, ta kandis musta tagi, teksapükse, lühikesed tumedad juuksed. Teine oli Kolja, muidu tavalise välimusega, aga üks eeshammas oli puudu.