Sellelt numbrilt saate esmast meditsiinilist nõu ka välismaal olles, välismaalt helistades valige telefoninumber +372 6304107.

Perearsti nõuandetelefonile 1220 helistamisel ei tuvastata helistaja isikut ja see teenus on kättesaadav ka ravikindlustamata inimestele.
Nõu saab nii eesti kui vene keeles. Lauatelefonilt helistades on esimesed 5 minutit tasuta, edasi tasub helistaja kõne eest kohaliku kõne hinna. Mobiiltelefonilt helistades tasub helistaja paketipõhise telefoniminuti hinna.

Numbrile 1220 saab helistada kõikidelt side-operaatoritelt üle kogu Eesti. Teenust Perearsti nõuanne 1220 pakub Arstlik Perenõuandla OÜ.

Mida ma peaks teadma helistamisel?

• Nõustajale tuleks kõigepealt täpsustada, kas helistate iseenda või kellegi teise, näiteks lapse haiguse tõttu.
• Seejärel rääkige oma murest võimalikult selgelt ja lühidalt ning püüdke vastata nõustaja täpsustavatele küsimustele.
• Enne helistamist võiks üle vaadata, milliseid ravimeid ja kui palju te võtate/lapsele annate. Samuti, millised ravimid on kodus olemas, et nõustaja saaks teha valiku juba olemaolevatest ravimite vahel.
• Vererõhu probleemide korral mõõta võimalusel vererõhk, palaviku korral mõõta palavik.
• Nõustaja aitab teil analüüsida oma tervise seisukorra kriitilisust ja annab tegutsemisjuhised esmaseks abiks, lihtsamate olukordade puhul ka koduseks raviks.
• Kahtlemata vajavad paljud terviseprobleemid siiski arsti pilku. Neli juhtudel soovitatakse helistajal registreeruda oma perearsti vastuvõtule või pöörduda haigla valvetuppa.