Naiste kõrgushüppes
2.07-ga hooaja edetabelit juhtiv Vlasic on tõusnud üheks tõsiseltvõetavamaks tegijaks, kes võib pikka aega püsinud naiste maailmarekordi purustada. Stefka Kostadinova nimel olev tippmark 2.09 püsib 1987. aasta Rooma maailmameistrivõistluste päevilt, teatab iaaf.org.

Vähemalt 2.00 on sel hooajal hüpanud veel kuus naist, kuid ka rootslannast tiitlikaitsja Kajsa Bergqvist (2.02) pole siiani 23-aastasele Vlasicile suurt ohtu kujutanud. Horvaatia kõrgushüppaja kullata jäämine Osakas oleks kahtlemata üks suurüllatusi.

Naiste teivashüppes on hetkel madalseis, kus edetabelit juhib maailmarekordinaine Jelena Isinbajeva 4.91-ga. Venelanna on püsinud sel hooajal kaotuseta kuuel võistlusel. Lähim konkurent on tippmargi omanikule USA rekordiomanik Jenn Stuczynski, kes on alistanud 4.88. 5.01-ga maailmarekordit hoidev Isinbajeva on kurtnud, et ta suudaks kõrgemale hüpata, kuid konkurents on hetkel liiga nõrk.

Naiste kaugushüppes võivad venelannad võtta kolmikvõidu. Ljudmila Kolšanova on sel hooajal hüpanud 7.21 ja Tatjana Lebedeva 7.15. Kuid lisaks on veel viis naist hüpanud vähemalt 6.90 ja konkurents on üsna terav. Igatahes on Tianna Madisoni (USA) jaoks tiitli kaitsmine kindlasti äärmiselt raske — tema hooaja parim on vaid 6.60.

Naiste kolmikhüppes on Tatjana Lebedeva hooaja edetabelijuht 15.14-ga ja jahib Osakas juba kolmandat MM-kulda. Ükski naiskolmikhüppaja pole varem kolme esikohta maailmameistrivõistlustelt võitnud. Venelanna lähimad konkurendid on kuubalanna Yargelis Savigne (15.09) ja sloveenlanna Marija Šestak (14.90).

Meeste kõrgushüpe on pakkunud varasematel aastatel tiitlivõistlustel ka üllatusvõitjaid. Sama võib juhtuda ka Osakas. Kindlasti on üks kuldmedalinõudlejaid Jaapanis kogenud rootslane Stefan Holm, kes on sel hooajal ületanud 2.35. Sama kõrgusega jagab hooaja edetabelis juhtkohta Bahama sportlane Donald Thomas. Kolm kõrgushüppajat on sel aastal alistanud 2.34, nende hulgas ka kogenud venelane Jaroslav Rõbakov.

Meeste teivashüppes on hooaja edetabelijuht Brad Walker 5.95-ga. Tugev duo on välja panna Austrial — Steve Hooker ja Paul Burgess on ületanud 5.91. Sakslastel on samuti head medaliväljavaated Tim Lobingeri, Danny Eckeri ja Björn Otto näol. Pikka aega meeste teivashüpet valitsenud Venemaal on aga täielik kriis — parim venelane on hooaja edetabelis Igor Pavlov 5.80-ga (14. koht)

Meeste kaugushüppes on favoriit Panama esindaja Irving Saladino, kes on sel hooajal kahel korral hüpanud 8.53 ja püsinud kuuel võistlusel kaotuseta. Kahjuks ei saa Saladinole konkurentsi pakkuda hooaja edetabelijuht kreeklane Louis Tsatoumas (8.66), kes on vigastatud. Tugev konkurent on aga Panama sportlasele ameeriklasest kahekordne maailmameister Dwight Phillips (8.31).

Meeste kolmikhüppes on pärast vigastusepausi taas rivis rootslane Christian Olsson — sel hooajal 17.56. Brasiilia imemees Jadel Gregorio on aga edetabelijuht 17.90-ga. Üle 17.50 on hüpanud sel aastal viis meest.