“Olümpiavõitjad tahavad kasutada ära Kristina Šmiguni ja Andrus Veerpalu tekitatud olümpiavaimustust ning tagada meie tulevastele olümpialootustele võimalikult korralik rahaline toetus Pekingi ja Vancouveri olümpiamängudeks valmistumisel,” ütles kahekordne olümpiavõitja Erika Salumäe.

Olümpiavõitjad paluvad annetusi teha Eesti Rahvuskultuuri Fondi arvele Hansapangas number 221001101347 selgitusega: annetus Eesti Olümpiakomitee fondi. Fondile tehtavad annetused on tulumaksuvabad, eraisikutel palutakse tulumaksuvabastuse kasutamiseks lisada annetusele ka oma isikukood.

“Ootame jõukohaseid annetusi nii pensionäridelt kui miljonäridelt,” sõnas Erika Salumäe, kelle sõnul avaldatakse kõigile annetajatele nimelist tänu ajalehes Spordileht. “Fondi kogutud raha kasutatakse ainult tulevaste olümpialootuste toetamiseks,” kinnitas Salumäe, kes on ühtaegu ka Olümpiakomitee alafondi nõukogu esimees.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) fond asutati 2000. aasta detsembris ning fondi on nii eraisikute kui ettevõtete annetustena kogunenud 339 092 krooni. Fondi halduskogusse kuuluvad EOK president Mart Siimann, EOK täitevkomitee liige Oliver Kruuda, EOK aupresident Tiit Nuudi ja olümpiavõitjad Erika Salumäe ning Jaak Uudmäe.

“Torino olümpiamängud on eestlastele pakkunud tohutult palju häid emotsioone. Kui me tahame neid emotsioone uuesti koguda järgmistel olümpiamängudel, siis peame lisaks tänastele tippudele toetama noori andekaid sportlasi. Seepärast pakuvad olümpiavõitjad võimaluse igale ettevõttele ja spordisõbrale toetada nende olümpiaettevalmistusi jõukohase summaga,” ütles Erika Salumäe.

Noori olümpialootusi kutsuvad rahaliselt toetama olümpiavõitjad: Ants Antson, Viljar Loor, Erki Nool, Aavo Pikkuus, Mait Riismann, Erika Salumäe, Tiit Sokk, Ivar Stukolkin, Kristina Šmigun, Jüri Tarmak, Svetlana Tširkova-Lozovaja, Jaak Uudmäe, Andrus Veerpalu.