Concordia tudengid ja õppejõud süüdistavad nüüd Nordi ebaausas reklaamis, kirjutas Eesti Päevaleht. Lehe andmeil pole mitu kirjas mainitud õppejõudu kinnitanud, et nad Nordi Concordiasse tööle lähevad.

Viimaste seas on ka endine välisminister Toomas Hendrik Ilves, kes ütles, et ei lähe mingil juhul Concordiasse õpetama, sest töö europarlamendis võtab suurema osa ajast. “Keegi pole minule rääkinud õpetamisest, aga kasutab nüüd minu nime reklaamiks, nagu ma õpetaks,” ütles Ilves. “Mina pean seda väga inetuks, hakata reklaamima nimedega, keda ei ole siin enam.”

Tudengeile saadetud kirja all seisab Igor Gräzini nimi. Tema sõnul ei ole kool veel kellegagi lepingut sõlminud, aga läbirääkimised käivad, kirjutas Eesti Päevaleht.

Paraku edastati kooli arvutivõrku vale kiri, mis sisaldas õppejõudude nimesid, ütles Nordi pressiesindaja Tambet Mumma. Gräzin asus seepeale seletavat kirja tegema, sest ei soovi kedagi vägisi kooli kiskuda.

“Jätke nali, see on mingi totaalne idiotism,” kommenteeris ta ajalehele õppejõudude nimekirja. Suuremat osa nimetatutest ta oma sõnul ei tunne.

Gräzin kutsus Audenteses õppivaid tudengeid esmaspäevaks Viimsisse, et tutvustada neile Nordis õppimise võimalusi.

Teine õppejõudude nimekirjas olnud inimene, David Jones ütles, et koolis on mitmeid, kellega kumbki Concordia kosilane pole lepingut sõlminud. Ta lisas, et ei tea veel, kumma Concordiaga ühineb, sest vastutab juunis lõpetavate hiinlaste magistriõppe eest.

Pankrotihaldur Toomas Saarma sõnul on oluline, et kooli jäävad need õppejõud, kellega oleks võimalik läbi viia omaniku Mart Susi pakutud kompromissettepanek. “Ja väga tähtis on, et jääb see kontingent inimesi, kes on võimelised edaspidi täitma akrediteeringutest tulenevaid kohustusi, akrediteeringunõudeid,” lisas ta.

Gräzin kinnitas, et ei lase Concordia senistest töötajatest kedagi vägisi lahti. “Aga me saaksime suurepäraselt hakkama ka siis, kui lahkuvad kõik,” ütles ta.

Reedel võttis Akadeemia Nord tööle advokaadi, vältimaks võimalust, et kooli huve tehinguga kahjustataks.