Võitja väljaselgitamiseks võeti esmakordselt konkursi ajaloos arvesse nii žürii kui ka publiku hääled. Eelvoorude ajal sai ZENi koduleheküljel hääletada oma lemmiku poolt. Finaalis arvestati publiku hääled ümber kaheksapallisüsteemi ja liideti žürii punktidega.

Žürii liikme Blacky laulja Lea Liitmaa finaalilemmik oli võidubänd Bedwetters. „Olen käinud kõkidel eelvoorudel ja võin kinnitada, et meie noorte muusikute tase on väga hea. Samuti oli eelvoorudes mitmeid bände, kes mulle meeldisid, kuid kahjuks edasi ei pääsenud. Mul on olnud kolm hindamiskriteeriumit: kuidas mängitakse pilli, millised on lood-looming ja kuidas lavalt seda edasi antakse. Bedwettersil on kõik kolm komponenti väga head — pillimäng on kõva, lood on hitid ja laval on nad samuti suurepärased!”

Baltikumi MTV talendi- ja muusikamänedžer Vidmantas Cepkauskas hindas konkursil osalenud bändide taset kõrgeks. „Oleme hetkel olukorras, kus MTV Balticul on kõige rohkem videoettepanekuid Eestist. Ja see, mida täna õhtul nägin, kinnitab selle põhjust. Teil on häid tegijaid. Ja noori, kes peale kasvavad. Täna esinenud bändide puhul meeldib, et on omanäolisust, pole kavereid ega kopeerimist. Tahetakse olla mina ise. Ülesastumised on läbimõeldud, on show’d ja erilisust, loomingut ja pillimängu. Väga hea alus edasiseks arenguks. MTV on meelelahutuskanal, samas on meie missiooniks ka uute talentide leidmine. Hea meel, et oleme saanud seda konkurssi toetada!”

Elisa turundusjuhi Triinu Kruusi sõnul on ka Elisal ülimalt hea meel, et nad on saanud noorte artistide püüdlustele toeks olla. „Esinenud bändid on tõeliselt hingega oma asja juures ning meile on puhas rõõm pakkuda võimalus nende unistuste täitumiseks,” ütles Kruus. „Õige pea peale võistlust loodame välja anda ZENi Noortebändide eriplaadi, mil kõigile soovijatele avaneb võimalus soetada finaali pääsenud bändide lood ka helikandjal,” lisas ta.

Konkursi peaauhinnaks on muusikavideo tegemine Zen kõnekaardi ja MTV Eesti toel, mida näeb MTV Eesti eetris. Lisaks paneb Billy Pood välja 10 000kroonise muusikapoe kinkekaardi, võidubänd saab tasuta pääsmed festivalile Rabarock ja kahe loo salvestusvõimaluse Rockhouse Studios. Festival Õllesummer annab kokku 10 bändile, nii eelvoorudest kui finaalist, suurepärase võimaluse ennast näidata käesoleva aasta festivalil

Finaali žüriis olid Andri Maimets (Postimehe lisa Hip peatoimetaja), Heidy Purga (R2 peatoimetaja), Ants Johanson (produtsent ja ajakirjanik), Raul Saaremets (Umblu Records esindaja), Silver Ulvik (Blacky trummar), Lea Liitmaa (Blacky solist), Mihkel Masso (Ursula kitarrist), Kristo Rajasaare (Rabarocki peakorraldaja), Raimond Kaljulaid (Õllesummeri esindaja), Elen Elbra (Hansapanga Noortepanga NPNK esindaja), Elmar Liitmaa (Rockhouse Studio), Triin Anni (Noortebänd 2006 peakorraldaja), Karoli Hindriks (MTV Eesti Marketing& PR Manager), Henri Lindal (mänedžer), Harmo Kallaste (Billy Pood), Marti Tärn (bassist) ja Tanel Tatter (Club Hollywood PR- ja turundusjuht).

Noortebänd 2007 ametlik raadiojaam on Raadio 2. Konkursi koostööpartnerid on ka Rada7, Helirent, Wave Lights, Red Bull ja Nokia. Üritust toetab Hansapanga Noortepank NPNK projektikonkursi „Tähed särama” kaudu. Toetajad on ka Hasartmängumaksu nõukogu, Tallinna linn, Viljandi linn, Eesti Kultuurkapital, Kuulsaal ja Vichy.

Konkurss Noortebänd on Eesti suurim ja vanim noorte ansamblite konkurss. Aasta aastalt on konkurss populaarsust kogunud nii osalejate kui publiku seas.