IT ÖÖ eesmärk on äratada noortes huvi info- ja kommunikatsioonitehnoloogiate (IKT) vastu ning näidata seoseid teiste valdkondadega.

Eestis on täna tööturul IKT-spetsialiste ligi 1,5 korda vähem kui Euroopa Liidus keskmiselt. See on üks põhjustest, miks Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit koostöös noortekeskuste ja ülikoolidega on algatanud IKT erialade populariseerimise projekti, mille raames toimub ka IT ÖÖ.

IT ÖÖ üritused toimuvad kaheteistkümnes noortekeskuses üle Eesti ja noortegruppide eesmärgiks on mõelda välja uudseid infotehnoloogilisi lahendusi. Ürituse eripära seisneb selles, et kõik keskused on omavahel ühendatud ja tegevused toimuvad sünkroonselt. Lõpptulemusena valmivad noorte ideedest multimeedia esitlused, millest parimad pannakse üles StartIT Facebooki keskkonda.

IT öö tegemisi on võimalik jälgida täna 1. aprillil alates kella seitsmest õhtul elavas pildis veebikeskkonna http://itoo.noortetv.ee/ vahendusel ja toimuvat saab kuulata aadressil http://www.noorteraadio.ee/.