Konkursist võttis osa pea 700 õpilast üle Eesti.

Zürii hindas nooremas vanuserühmas 250, keskmises 375 ja vanemas 75 tööd. Esimest korda võttis õpilaskonkursist osa õpilane väljaspool Eestit — Petseri 2. Keskkooli õpilane.

Leiutajad pakkusid ideid, mis aitasid lahendada nii raske koolikoti kui mahaununevate kooliõpikutega seonduvaid probleeme, samuti jooksis paljudest töödest läbi õpilaste mure koolivägivalla pärast. Nii laekus konkursile hulgaliselt töid, kus õpetajal oli tunnis abiks robot, kes tegeles marakrattide korralekutsumisega, raskele koolikotile oli juurde leiutatud kas tiivad või rattad ning rääkivad ranitsad andsid teada, kui vajalik vihik polnud õigel ajal kotti pistetud.

Zürii, kuhu kuulusid Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Janar Holm, SA Teaduskeskus AHHAA juhataja Tiiu Sild, Disaini Innovatsioonikeskuse uurija Ruth-Helene Melioranski, Postimehe ajakirjanik Villu Päärt, Kõrveküla Põhikooli õpetaja Külvi Kipper ja konkursi “Muuda koolielu paremaks” peakorraldaja Maarja Ülper, annab igas vanusegrupis välja väärikad auhinnad nii noortele leiutajatele kui nende juhendajatele. Auhindadeks on Toshiba sülearvutid, Canoni digifotoaparaadid ja Apple iPod mp3 mängijad.

SA Teaduskeskus Ahhaa on valmistanud oma lemmiktöödest töötavad maketid, mida kõik huvilised saavad homsel tänuüritusel näha. Samuti pärjab Disani Innovatsioonikeskus parimaid noori leiutajaid ja nende juhendajaid toredate auhindadega.

Õpilasvõistluste sarja “Vaatan ja imestan, märkan ja õpin!” raames olid konkursile oodatud õpilaste leiutised, mis muudavad koolielu paremaks. Õpilastööde konkurss toimus sarja raames kuuendat korda.