Mõnede kriitikute arvates ei ole kahe kõrvuti paikneva kahetuumalise protsessori korral arhitektuuriliselt tegemist päris õige neljatuumalise protsessoriga. Inteli jaoks on see aga mugav lahendus, mis võimaldas neljatuumalise protsessori turule tuua märksa enne kui AMD. Mõlemad kahetuumalised protsessorid töötavad alati samal pingel ja taktsagedusel, ka siis, kui teist neist üldse ei kasutata. Kahtlemata on see tehniliselt vilets lahendus, mistõttu tarbitakse võimsust alati kaks korda rohkem kui kahetuumalise protsessori korral. Tarbijale tähendab see lärmakamat arvutit ja suuremat elektriarvet.

Kui valdavalt töötab ainult üks programm korraga, siis pole õieti kasu kahest protsessoristki, neljast rääkimata. Süsteemi koormuse jälgimine Linuxi keskkonnas näitas, et tekstitöötluse ja Interneti kasutamise korral on ühetuumaline Sempron 3000+ protsessor koormatud umbes 6% ulatuses. Kui sellele lisaks käivitada DivX filmi näitamine, kasvas koormus 29%-ni. Core 2 Duo protsessori korral on mõlemad protsessorid tekstitöötluse korral koormatud 1-2% ulatuses. Esialgu on neid programme, mis suudavad nelja protsessorit kasutada vähe, nt Adobe Premier Pro 2.0, 3D Studio Max 8.0 ja spetsiaalselt mitme protsessoriga tööjaamade jaoks kirjutatud programmid. Core 2 Quadro QC6700 protsessoriga tööjaamad, kus töötavad sellised programmid, tagavad suure jõudluse, kusjuures tööjaama hind on väiksem kui mitme protsessori kasutamise korral.

Arvutimängud suudavad seni paremal juhul vaid kaht protsessorit kasutada, seega pole esialgu arvutimänguhuviliste jaoks neljatuumalisest protsessorist kasu. AMD prognoosib siiski, et 2007. a jooksul ilmub kuni 20 arvutimängu, mis oskavad neljatuumalist protsessorit kasutada. Lähema poole aasta jooksul on kahetuumalise protsessoriga arvuti kindlasti soodsam ost kui neljatuumalise protsessoriga arvuti. Kahetuumaline protsessor ei suurenda küll arvuti jõudlust kahekordseks, kuid tagab arvuti parema reaktiivsuse, eriti paljude rakenduste üheaegse töö korral. Ühetuumalise protsessoriga arvutid on varsti juba eilne päev. Kas paari aasta pärast asendavad kahetuumalisi protsessoreid neljatuumalised, näitab tulevik. Igal juhul ei toimu see enne 45nm tehnoloogiale üleminekut, mis loodetavasti viib selliste protsessorite energiatarbe normaalsele tasemele.

Igasugused üle 100W tarbivad protsessorid, sh graafikaprotsessorid, on globaalset energiakasutust silmas pidades kurjast. ATI R600 graafikaprotsessori korral räägitakse juba 250 vatist. Nii suur peaks maksimaalselt olema kogu kontori- või koduarvuti võimsustarve.