Markus (22) ütles, et kuue- ja seitsmeharulise kühvelsarvedega põdra tabamine laupäeval oli õnnelik juhus. “Olen varem metssigu ja kitsi lasknud,” sõnas ta Järva Teatajale.

Markus mäletab täpselt, et lasi põdra maha laupäeva hommikul kell 9.20 umbes viie kilomeetri kaugusel Päinurme asulast. 400kilose looma tapmiseks piisas ühest lasust, sest kuul läbis looma selgroo. Järvamaa ainuke naisjahimees kinnitas, et põtra sihtides käsi ei värisenud.

Kuhu ta hiiglaslikud põdrasarved riputab, ei osanud Markus öelda.

Kuigi Markus on Järvamaal ainus õrnemast soost jahimees, ei pea ta küttimist meeste pärusmaaks. “Jahilkäimine sobib minu arvates väga hästi ka naistele. Nädala sees olen koolis ja laupäeval või pühapäeval on nii hea jahil närve puhata,” selgitas Tartu Ülikooli Türi kolledþi üliõpilane.

Järvamaa jahindusklubi esimees Ants Pehk ütles, et nii suured sarved on väärt hõbe- või pronksmedalit. “Need tuleb ära hinnata ja mõõta, kuid selge on see, et tegemist on väärtusliku trofeega,” sõnas Pehk.

Jahimees Aleksander Simenson ütles, et nii suurte sarvedega põtra pole tema teada sealsete jahimeeste püssitoru ette sattunud viimase kümne aasta jooksul.