Jaanuari viimasel nädalal käis vaktsineerimas 4681 inimest, neist 2224 said oma esimese vaktsiini annuse.

Eestis viiakse uue gripi vastu vaktsineerimisi läbi kahe erineva vaktsiiniga, neist Celvapaniga vaktsineerimine eeldab kahe vaktsiiniannuse manustamist ja Pandemrixiga vaktsineerimisel piirdutakse ühe annusega.

Nn riskirühma kuuluvatest kodanikest on vaktsineerimise vastu enam huvi tundnud täisealised kroonilisi haigusi põdevad inimesed (6467 inimest) ja 3228 tervishoiutöötajat. Rasedaid ja alla kuue kuu vanuste laste emasid on vaktsineerimas käinud 1069. Väljaspool riskirühmi on vaktsineerimas käinud 13 inimest.

Jaanuari viimasel nädalal kasvas haigestumine ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse viie protsendi võrra. Arstide poole pöördus kokku 3540 inimest. Grippi ja gripilaadsetesse haigusesse haigestumine on aga samal ajal vähenenud 20 protsenti.

Haigestumuse langus oli suurim Hiiumaal, suurim haigestumuse tõus Saaremaal, Viljandi- ja Valgamaal.

Hooaja algusest on Terviseameti nakkushaiguste laboris uuritud 2079 proovi uue gripi tekitaja suhtes. Positiivse kinnituse on saanud 854 uue gripi A(H1N1) proovi.

Neljandal nädalal sai positiivse kinnituse 11 A gripi proovi, neist uuele gripile 9.

Ühtegi uuest gripist põhjustatud surmajuhtu neljandal nädalal ei registreeritud. Gripihooaja algusest alates on surnud 16 inimest. Lahanguproove uuele gripile on uuritud 33 korral, neist 13 on olnud positiivsed, kolmel juhul diagnoositi gripp haige eluajal.