1 MB mälu võimaldab salvestada 1 minuti CD-kvaliteediga muusikat. Near-CD kvaliteedi puhul mänguaeg pikeneb. Mida rohkem mälu, seda parem ja kallim mudel.

MP3-pleierid on maailmas juba mõnda aega populaarsed. Esimene pääsuke oli kuulus Diamond Rio, mis muusikatööstuse marru ajas. Seda ära keelata siiski ei õnnestunud ja nüüd toodavad MP3-pleiereid juba paljud firmad. MP3-pleieri põhieeliseks lindi-, CD- ja MD-pleierite ees on liikuvate osade täielik puudumine. Nad on põrutuskindlad, väikesed ja kerged. Seega ideaalsed kaasas kandmiseks.

Muusika tuleb pleieri mällu salvestada arvuti kaudu. Selleks on komplektis paralleelporti ühendatav kaabel (uusimatel mudelitel juba USB-kaabel) ja tarkvara, mis võimaldab muusikat CD-plaatidelt arvuti kõvakettale salvestada ja sealt pleierisse laadida. Pleieri displei näitab palade nimesid ja võimaldab soovitud pala valida. Parematele mudelitele on lisatud digitaalne raadio, diktofoni-funktsioon, USB-liides ja tämbriregulaatorid. Kõrvaklapid, tarkvara ja kott kuuluvad komplekti.

DAP-pleierid paistavad silma suure mälumahuga (turul on palju 32-MB mäluga pleierid, mille mänguaeg on liiga lühike). 128-MB mälumahuga DAP128Pro mudel on üpris haruldane, nõutud ja paraku ka kallis (USAs 350 dollarit, Eestis 6499 kr). Garantiiaeg on 2 aastat (vigane pleier vahetatakse). Andmete ülekandekiirus on umbes 10s/MB. Mõõdud on 60x90x15 mm, seega paras rinnataskusse. Kaal 76 g (ilma patareita). Ühest AA patareist jätkub 12 tunniks. Pausi ajal seade voolu ei tarbi. 64-MB ja 96-MB mudeli mälumahtu saab laiendada SmartMedia kaardi abil. Kopeerimiskaitset ei ole. Hinnad 4299 kr kuni 6499 kr. Osta saab Digitalmarketist.

Kõrge hind sellist riistapuud just ostma ei kutsu. Saaks ju 6500 kr eest salvestava minidisk-pleieri või  kaasaskantava CD-pleieri ning CD-RW seadme või keskpärase teleri, mis konstruktsioonilt ja materjalimahukuselt kõik palju keerukamad on.